Siirry sisältöön

Ideoita Yritys Hyvän maksuttomista materiaaleista

Vuosittain julkaistavien Yritys Hyvä -kilpailutehtävien ja tehtäviin liittyvien vinkkilistojen lisäksi on muita Yritys Hyvä -materiaaleja, joista voit saada innostusta ja ideoita yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen. Tutustu alla maksuttomiin materiaaleihin ja lataa ne itsellesi käyttöön.

Tulevaisuuden yrittäjät -kirja

Maksuton Tulevaisuuden yrittäjät -kirja sisältää yli 200 ideaa ja tehtävää yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen. Ne on koottu Yritys Hyvä -kilpailun menneiden vuosikymmenten innostavimmista kilpailutehtävistä. Tehtävävalikoimaan on valittu edelleen ajankohtaisia ja kiinnostavia teemoja sekä runsaasti erilaisia toteutustapoja. Monenlaiselle osaamiselle on tilaa, esimerkiksi omille pohdinnoille ja kirjoittamiselle, sarjakuvien ja kuvakollaasien työstämiselle, musisoinnille, pienille ja suurille projekteille ja useille muille ilmentymille.

Materiaalissa on yrittäjyyteen ja yritteliäisyyteen liittyviä tehtäviä esi- ja alkuopetuksesta aina toiselle asteelle saakka. Lisäksi kirjassa on tehtäviä myös opettajaksi opiskelijoille.

Voit tilata kirjan Opinkirjon verkkokaupasta. Voit myös ladata kirjan täältä: Tulevaisuuden yrittäjät (pdf).

Yritys Hyvä -ideakorttipakka

Maksuton Yritys Hyvä -ideakorttipakka sisältää 28 yrittäjyyskasvatukseen sopivaa tehtävää oppitunneilla toteutettaviksi. Tehtäviä voidaan toteuttaa yksilötyönä tai ryhmätöinä.

Ideakorteissa on vaikeusasteeltaan eri tasoisia tehtäviä̈, jotka soveltuvat eri luokka-asteille; esi- ja alkuopetukseen, perusopetukseen, toisen asteen opiskelijoille ja opettajaksi opiskeleville.

Korttipakassa tehtävien vaikeusaste lisääntyy alusta loppuun. Erilaiset tehtävätyypit on jaoteltu värein.

Korttien kääntöpuolella on myös vahvuussanoja ja yrittäjämäisiä valmiuksia, joita voi hyödyntää esimerkiksi orientoitumisessa, ryhmäytymisessä tai omien vahvuuksien tunnistamisessa.

 

Korttipakka on maksuton ja tilattavissa suoraan kouluille Opinkirjon verkkokaupasta.

Kortit voi myös kätevästi ladata(pdf) ja heijastaa oppilaille.

Täältä pääset katsomaan myös muut Kehittämiskeskus Opinkirjon materiaalit.

Jaa sosiaalisessa mediassa