Siirry sisältöön

Voittajien esittely: Toinen aste ja opettajaksi opiskelevat

Jälleen on ollut hieno kilpailukausi Yritys Hyvän parissa! Tänä vuonna esiraati ja kilpailulautakunta päättivät palkita yhteensä 27 kilpailuun osallistunutta työtä. Yritys Hyvä -kilpailuun lähetetyissä töissä nähtiin uusia ideoita, yritteliäisyyttä sekä innovatiivisuutta. Palkituissa töissä korostui erityisesti kekseliäisyys, innostuneisuus ja kyky ryhtyä sinnikkäästi toimeen.

Tällä sivulle esittelemme Yritys Hyvä 2024 kilpailun voittajat toiselta asteelta (lukiot ja ammattikoulut) ja opettajaksi opiskelevien joukosta. Näet alla työn esittelyn lisäksi tuomariston kommentin sekä kuvia projekteista, jos niitä on ollut saatavilla. 

 

Toinen aste

Hunaja Heput  

Emil Backström ja Lauri Suomalainen / Etu-Töölön lukio, Helsinki  

Työssä esitellään Emilin ja Laurin olemassa oleva yritys. HunajaHeput myy hunajaa ja muuta mehiläispesän oheistuotteita. Kilpailutyössään yrittäjät esittelevät yritystoimintaansa sekä tuotteen ympäristövaikutuksia ottaen huomioon vastuullisuusnäkökulman.

“Yritystoiminnassa on selkeästi mietityt perusteet ja tuotanto sekä kulurakenne. Työ on sympaattinen ja ammattimainen, jossa myös vastuullisuus ja paikallisuus huomioitu.”  

 

NY-Fribakiska, Heittämällä parempi päivä!  

Kalle Taskinen / vapaa-ajalla tehty työ, Hamina 

Tässä kilpailutyössä tekijä esittelee NY-Fribakiskan tarinan. NY-yrityksen palveluihin kuuluu frisbee-kerhot lapsille, kiekkomyyntiä ja fribaseuraa neuvoja ja vinkkejä kaipaaville. 

”Kyseisessä työssä yrittäjyys on onnistuttu hienosti rakentamaan oman harrastuksen ympärille toimivana palveluna. Yrityksellä on hyvin laaditut ihmislähtöiset arvot ja toiminta monipuolista sekä vastuullista.”  

  

Impi  

Elena Jalasjoki,Maire Hinkkala ja Hanna Hekkala / Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio, Tampere  

Impi on tekijöiden kehittämä idea mobiilisovelluksesta, jolla Suomeen tulevat ja siellä asuvat maahanmuuttajat voivat opiskella suomen kieltä ja kulttuuria. Kilpailutyössä tekijät esittelevät sovellusta videolla ja puhuvat sopeuttamisen tärkeyden puolesta. 

“Projektin idea on ajankohtainen, vaikuttava ja oivaltava. Tarve Impi-ohjelmalle oli hyvin perusteltu yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja idea on esitelty selkeästi ja inspiroivasti.” 

Tarkkaa analyysia  

Hanna Palmroos / vapaa-ajalla tehty työ, Espoo 

Tässä projektissa on tehty suunnitelma yrityskaupan toteuttamisesta Saariselällällä sijaitsevasta lempilomakohtesta. Esityksessä on tietoa yrityksen toiminnasta sekä liiketoiminnan kehittämisehdotuksia. 

“Tässä työssä on nimensä mukaisesti tehty tarkkaa analyysia! Huolellisesti tehdyssä työssä näkyy asiaan perehtyminen, joka vaikuttaa niin visuaalisesti kuin lähteiden käytöltään.”  

  

 

Opettajaksi opiskelevat

KaveriKahva  

Tanja Muronen, Mari-Minnea Pulliainen, Jere Kylänpää, Melissa Setälä ja Jenna Rapatti / Turun yliopisto, Rauma  

KaveriKahva on innovatiivinen apuväline, joka on suunniteltu erityisesti päiväkoti-ikäisten lasten käyttöön parantamaan turvallisuutta ja hallintaa ryhmässä liikuttaessa. KaveriKahva syntyi käytännön tarpeesta ratkaista ongelma, joka ilmeni talvisin päiväkodeissa: lapset eivät paksujen talvihanskojen takia pystyneet pitämään toistensa käsistä kiinni parijonossa. 

“Tämä hieno muotoiluprojekti on monipuolinen ja mietitty kokonaisuus, jonka lopputuloksena on syntynyt aitoon tarpeeseen vastaava tuote. Perusteltujen pohdintojen sekä testien jälkeen on syntynyt paranneltu tuote, jonka avulla voidaan ilolla lisätä lasten liikkumista sekä turvallisuutta.”  

Jaa sosiaalisessa mediassa