Siirry sisältöön

Tee työhakemus ja kuvaa tai käsikirjoita työhaastattelutilanne.

Harjoittele työnhakua ja työhaastattelussa toimimista. Aivan ensiksi sinun on tärkeä tunnistaa omia kiinnostuksen kohteitasi ja vahvuuksiasi, eli asioita, joissa olet hyvä.

Teema: Henkinen kasvu, rohkeus, vahvuudet

Tämän jälkeen on hyvä miettiä, minkälainen työpaikka ja työtehtävä voisi sopia sinulle. Tehtävänäsi on tehdä sekä työhakemus että esittää kuvitteellinen työhaastattelutilanne joko videokuvaamalla tai kirjoittamalla.

Työhakemuksessa voit kertoa itsestäsi esimerkiksi kertomalla harrastuksistasi, lempiaineistasi koulussa tai asioista, joita tykkäät tehdä vapaa-ajalla. Kerro työhakemuksessa myös, mihin työpaikkaan haet, miksi työpaikka kiinnostaa sinua ja miksi sopisit haluamaasi työtehtävään. Työhakemus voi olla kirje, lomake tai video (max. 5 min.)

Kun olet tehnyt työhakemuksen, tehtävänäsi on harjoitella työhaastattelussa toimimista. Mieti etukäteen:

  • Miten kertoisit haastattelussa kiinnostuksen kohteistasi ja asioista, joissa olet hyvä.
  • Miten vakuutat haastattelijan siitä, että juuri sinä olisit oikea ihminen haettuun työpaikkaa
  • Ainakin yksi kysymys, jonka haluaisit kysyä haastattelijalta.
  • Suosituskirje: Työhakemuksessa voi hyödyntää suosituskirjettä. Pyydä läheistä aikuista kirjoittamaan sinulle suosituskirje, johon hän kirjoittaa hyvä puolia sinusta tai hyödynnä Yrityskylän työnhaussa käyttämääsi suosituskirjettä.

Kuvaa sitten kuvitteellinen työhaastattelutilanne videolle, tai kirjoita haastattelijan ja sinun vuorosanasi ylös paperille.

Voit myös toteuttaa työhaastattelun kaverisi kanssa ja kuvata yhteisen työhaastattelunne videolle. Muista, että työhaastattelussa kohteliaat tavat, kuten tervehtiminen, kiittäminen ja kätteleminen, antavat hakijasta hyvän ensivaikutelman.

KILPAILUTYÖ: 

Kilpailutyönäsi toimivat tekemäsi työhakemus ja esittämäsi kuvitteellinen työhaastattelutilanne, jonka voit videoida (max. 5 min.) tai käsikirjoittaa.

VINKKEJÄ TEKEMISEEN: 

OPPIMISTAVOITTEET: 

  • Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen
  • Rohkeus
  • Tavoitteellisuus

Tehtävä on toteutettu yhteistyössä NYT Yrityskylän kanssa.

Jaa sosiaalisessa mediassa