Siirry sisältöön

Lähde varjostusretkelle tutustumaan tutun aikuisen työpaikkaan.

Lähde varjostusretkelle tutun aikuisen työpaikalle tai yritykseen. Voit kysyä mahdollisuutta vierailla vanhempiesi, isovanhempiesi, sisarustesi tai muiden sukulaisten työpaikalla. Varjostusretkesi voi suuntautua myös esimerkiksi naapurin, kummisi, valmentajan tai vaikka tutun lähikauppiaan työpaikalle.

Tehtävän teema: Yhteiskunta, ammatit ja yrittäjyys

Seuraa ja kirjoita ylös varjostusretkesi aikana, mitä kohdehenkilö tekee työssään ja minkälaisia taitoja ja osaamista hän tarvitsee. Haastattele kohdehenkilöä saadaksesi lisätietoa. Muista kysyä kohdehenkilöltä lupa, jos kuvaat, videoit tai nauhoitat haastattelun.

Vinkki: Muista käyttäytyä hyvin retkesi aikana, niin yläkoulussa voit kysyä tutultasi Työelämään tutustuminen (TET) -jaksopaikkaa.

KILPAILUTYÖ: 

Palauta kilpailutyönä lyhyt esittelyvideo (max. 5 min.)  tai vapaamuotoinen esitys varjostusretkestäsi. Esitys voi sisältää tekstiä ja kuvia. Kerro retkestäsi, kohdehenkilösi työpaikasta tai yrityksestä ja mitä opit retkesi aikana. Käytä luovuutta ja kerro retkestäsi mielenkiintoisesti!

VINKKEJÄ TEKEMISEEN:

  • Vinkki: Perjantaina 24.11.2023 vietetään Lapsi mukaan töihin -kampanjapäivää. Voisiko työpaikkavarjostuksen toteuttaa lasten kanssa kampanjapäivänä? 
  • Työpaikoista, ammateista ja yrityksistä voi lähteä keskustelemaan lasten kanssa leikkaamalla erilaisissa ammateissa työskentelevien ihmisten kuvia, esimerkiksi sanomalehdistä. Voitte myös lähteä tutustumiskävelylle koulun lähiympäristöön ja havainnoida, millaisia yrityksiä ja ammatteja sieltä löytyy.
  • Opinkirjon Yks, kaks toimimaan! -materiaalin Kestävä tulevaisuus -teeman tehtäväpaketista löytyy tehtäviä ammateistä, työelämästä ja yrittäjyydestä.

OPPIMISTAVOITTEITA: 

  • Rohkeus
  • Aloitteellisuus
  • Vastuunottaminen

Jaa sosiaalisessa mediassa