Siirry sisältöön

Kirjoita teksti, jossa pohdit, miten nuorten hyvinvointia voisi parantaa.

Nuorille kasautuu paljon paineita: koulumenestys, opiskelupaikan saanti, ulkonäkö, somen luomat ihannekuvat, kehittyminen harrastuksissa, sosiaaliset suhteet, ryhmäpaine, kesätyöt. Nuorten hyvinvointiin liittyy sekä suuria yhteiskunnallisia että pieniä henkilökohtaisia asioita. Miten ratkaisisit nuoriin nykyään kohdistuvat paineet ja odotukset niin, että nuoret voisivat mahdollisimman hyvin? Millä tavoin nuoruus voisi olla elämän parasta aikaa? 

Tehtävän teema: Hyvinvointi

Kirjoita teksti, jossa pohdit, miten nuorten hyvinvointia voisi parantaa. Voit valita tekstilajin itse. Voit kirjoittaa esimerkiksi aineistopohjaisen esseen, faktaan pohjautuvan artikkelin tai tietotekstin. Yhtä hyvin voit kirjoittaa luovalla otteella fiktiivisen tekstin, kuten novellin, runon tai kertomuksen. 

Voit halutessasi etsiä tekstiäsi varten aihepiiriin sopivia lähteitä. Lähteiden käyttäminen on suositeltavaa etenkin silloin, jos valitset faktaan nojautuvan tekstilajin. Jos käytät lähteitä, viittaa omassa tekstissäsi käyttämiisi aineistoihin ja merkitse ne lähdeluetteloon tekstisi alle. Aineisto voi olla uutinen, artikkeli, jokin muu lehtiteksti, novelli, kaunokirjallisuuskatkelma, laululyriikka tai vaikkapa tilasto. Otsikoi tekstisi itse.

KILPAILUTYÖ: 

Palauta kilpailutyönä teksti, jossa pohdit, miten nuorten hyvinvointia voisi parantaa.

VINKKEJÄ TEKEMISEEN: 

Apua aineistojen etsintään:

OPPIMISTAVOITTEITA: 

  • Mahdollisuuksien havainnointi ja hahmottaminen sekä niihin tarttuminen
  • Aloitteellisuus
  • Luovuus

Jaa sosiaalisessa mediassa