Siirry sisältöön

Piirrä sarjakuva yrittämisestä.

Piirrä sarjakuva yrittämisestä

Piirrä sarjakuva, jonka aiheena on yrittäminen ja kuinka vaikeuksista huolimatta on mahdollista onnistua. Sarjakuvasi tapahtumat eli juoni voi saada innoitusta omasta elämästäsi. Jos sinulla on ollut tilanne tai tapahtuma, jossa olet yrittämisen kautta lopulta onnistunut, voit tehdä sarjakuvasi siitä. Voit myös keksiä sarjakuvasi juonen vapaasti mielikuvituksesi avulla. Keksi sarjakuvan otsikko itse.

  • Idea: Sarjakuvasi aiheena on yrittäminen ja onnistuminen. Mitä ja miten haluat kertoa aiheesta? Onko sinulla itselläsi kokemusta aiheesta? Vai keksitkö tarinan mielikuvituksesi pohjalta?
  • Käsikirjoitus: Miten sarjakuvasi etenee alusta loppuun eli mikä on tarinasi juoni? Juonen vaiheita sarjakuvassa on yleensä alku, keskikohta ja loppu. Keskikohdassa tapahtuu yleensä käänne, yllätys ja muutos.
  • Piirtäminen: Kun idea ja käsikirjoitus ovat valmiit on aika aloittaa sarjakuvan piirtäminen. Piirtäminen alkaa luonnostelemalla hahmoja ja tapahtumapaikkoja, ja päättyy sarjakuvan viimeistelyyn eli valmiiksi tekemiseen.

Kilpailutyö koostuu kahdesta osasta: sarjakuvasta ja siitä kertovasta tekstistä. Muista laittaa sarjakuvaan ja siitä kertovaan tekstiin nimesi ja koulusi nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (sarja 2, yksilötyö: Yrittäminen ruuduissa).

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Valmiin sarjakuvan tekovaiheet ovat yleensä seuraavat:

Voit halutessasi tutustua Ylen piirustuskouluun ja Aku Ankka-lehden sarjakuvakouluun.

Opettaja voi tutustua myös Opetushallituksen ylläpitämään edu.fi-sivuston ohjeisiin sarjakuvasta opetuksessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa