Siirry sisältöön

Yritys Hyvä 1990-luvulla

Miltä Yritys Hyvä -kirjoituskilpailun tehtävät näyttivät 90-luvulla? Valitse otsikoista mielenkiintoisin, ja kirjoita siitä yksin tai yhteiskirjoittamisen menetelmin yhdessä.

Kirjoitusaiheita menneiltä vuosikymmeniltä

  • Yrittämisen keinulaudalla
  • Luolakahvila yöeläjille, avoinna 23.00-07.00
  • Palveluksessanne, nuoret! Kirjoita yritysideasta, joka on kohdistettu erityisesti nuorille.
  • Virkisty saunasimulaattorilla! Kehitä mielikuvituksellinen suomalaistuote ja kerro sen matkasta maailmanmaineeseen.
  • Erilaisten tietojen ja taitojen opettaminen, valmennus työllistää tuhansia ihmisiä. Kehitä idea yrityksestä, jonka tuote on valmentaminen. Otsikoi itse.
  • Juuret maassa, kädet mullassa. Mieti maaseudun nykypäivää ja tulevaisuutta, myös maatalouden sivuelinkeinoja. Kuvaa maaseutuyrittäjän arkipäivää tai yritystä ja sen mahdollisuuksia.
  • Tulevaisuuden huvikeskus. Markkinat tuntuvat olevan liiankin täynnä tavaraa. Monien yritysjohtajien ja tutkijoiden mukaan luova tuotekehittely, tieto ja ideat ratkaisevat yrityksen menestyksen.

1990-luvulla kilpailun tavoitetta ja tarkoitusta muotoiltiin uudelleen. Oppilasesite muokattiin soveltumaan aineistokirjoittamiseen ja esitteeseen koottiin kirjoituksia muun muassa yrittämisestä ja liikeideasta. Vuonna 1998 kirjoittajat palkittiin ensi kerran rahastipendillä. Siihen asti palkinnot olivat vaihdelleet sähkökirjoituskoneesta tekstinkäsittelylaitteeseen.

1990-luvun aineistoja emme tarjoa, mutta voit tutustua yrittäjän elämään etsimällä tietoa netistä tai haastattelemalla lähiympäristösi tai tuttavapiirisi yrittäjiä. Kirjoitelmasi voi olla asia-aine, pohdiskeleva esseetyyppinen kirjoitelma, mielipidekirjoitus tai vaikka mustalla huumorilla höystetty pakina.

Silloin muinoin kirjoitettiin aina yksin. Vuonna 2019 näihin kirjoitustehtäviin voi osallistua yksin, mutta myös yhteiskirjoittamisen menetelmin. Annettuja otsikkoja voi muokata.

Jaa sosiaalisessa mediassa