Siirry sisältöön

A-ni-moi

Suunnittele ja toteuta animaatio tai kuvakollaasi.

Suunnittele ja toteuta animaatio tai kuvakollaasi

Valitse a- tai b-tehtävä.

a) Tee animaatio, jonka aiheena on yrittäminen.  Se voi kertoa yrittäjyydestä, yrittämisestä, rohkeudesta, sinnikkyydestä tai omien vahvuuksien ja taitojen valjastamisesta käyttöön.

b) Kuvakollaasi rakentuu useista erilaisista kuvista, jotka muodostavat yhdessä yhtenäisen teoksen. Tehtävänäsi on tehdä kuvakollaasi, jonka aiheena on yrittäminen. Teoksesi pitäisi vastata seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä yrittäminen ja yritteliäisyys sinulle merkitsevät? Millaisia mielikuvia ja ajatuksia ne sinussa herättävät, niin myönteisiä kuin mahdollisesti kielteisiäkin?
  • Mitä on rohkeus? Entä luovuus?

Tee animaation tai kuvakollaasin lisäksi lyhyt noin 4000-6000 merkin pituinen tiivistelmä, jossa kerrot valmiista teoksestasi. Tiivistelmän apukysymyksinä voit käyttää:

  • Mikä on työn nimi?
  • Miten työn toteuttaminen sujui? Oliko mutkia matkassa vai menikö kaikki helposti?
  • Miksi valitsit käyttämäsi kuvat ja mitä haluat niillä kertoa yrittämisestä ja rohkeudesta, sinnikkyydestä tai omista vahvuuksista ja osaamisista?

Muista laittaa työhösi oma nimesi, oppilaitoksesi nimi sekä kilpailusarja ja tehtävän nimi (sarja 4, yksilötyö: A-ni-moi).

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Animaatio:

Voit käyttää kollaasin tekoon esimerkiksi valokuvia, lehtileikkeitä, piirustuksia ja maalauksia tai niiden osia. Voit keskittyä halutessasi vain yhteen itsellesi parhaiten sopivaan tekniikkaan, kuten valokuvien ottamiseen kännykälläsi ja koostaa niistä yhtenäisen kuvakollaasin. Jos käytät muiden tekemiä kuvia, muista hyvät lähdekäytännöt.

Voit toteuttaa kollaasin joko paperisena tai sähköisenä. Sähköisen kollaasiin toteuttamiseen voit käyttää halutessasi apuna esimerkiksi jotain seuraavista sovelluksista: PicMonkey, Fotor tai PhotoCollage.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa