Siirry sisältöön

Kohti tavoitetta!

Aseta tavoite ja tee suunnitelma sen toteuttamiseen.

Aseta tavoite ja tee suunnitelma sen toteuttamiseen

Aseta jokin tavoite, jonka haluat saavuttaa yhden kuukauden aikana. Tavoite voi liittyä kouluun, vapaa-aikaan, harrastukseen, ihmissuhteisiin tai johonkin muuhun asiaan elämässäsi. Hyvä tavoite on selkeästi määritelty ja innostava. Valitse tavoitteeksi jokin sellainen, jonka saavuttamisesta haaveilet, mutta et ole vielä saavuttanut sitä.

Mieti ennen aloitusta, mitä hyvää tavoitteen saavuttaminen toisi sinulle. Mieti myös, mitä kaikkea tavoitteen saavuttamiseen liittyy: Mitä kaikkea tavoitetta varten on tehtävä? Mistä voin aloittaa? Monesti tavoitteessa voi olla useampia osia. Tavoitteen pilkkominen pienempiin osiin voi auttaa tavoitteen hahmottamista.

Kun olet päättänyt tavoitteesi, seuraa tavoitteen edistymistä kuukauden aikana tavoitepäiväkirjan avulla. Voit toteuttaa sen perinteisenä päiväkirjana, tai yhdistää päiväkirjaan kuvia ja videoita. Tee joka viikolta 1-2 merkintää tavoitteen edistymisestä.

Pohdi ja kerro tavoitepäiväkirjan merkinnöissä esimerkiksi seuraavia asioita:

  1. Mikä on tavoitteesi ja miksi haluat onnistua siinä? Mitä kaikkea tavoitteen saavuttamiseen liittyy? Millä keinoin saavutat tavoitteesi? Tarvitsetko jonkun apua sen saavuttamiseen?
  2. Miten tavoite on edistynyt tähän mennessä? Mitä olet tehnyt – mikä on onnistunut ja mikä on mahdollisesti tuntunut vaikealta tai tuottanut pettymystä? Miten olet kannustanut itseäsi tavoitetta kohti menemisessä? Onko tullut vastaan haasteita tavoitteen saavuttamiselle? Pitääkö suunnitelmaa muuttaa jotenkin?
  3. Onnistuiko tavoitteen saavuttaminen lopuksi? Mitkä asiat vaikuttivat siihen, että saavutit / et saavuttanut tavoitettasi? Mitä jatkosuunnitelmia sinulla on tavoitteeseen liittyen?

Mieti myös tavoitteen edistämisen herättämiä tunteita. Miltä tavoitteen edistäminen tuntui? Mikä oli parasta tavoitteen edistämisessä? Entä mikä oli vaikeinta? Mitä opin itsestäni ja tavoitteesta kuukauden aikana?

Jaa sosiaalisessa mediassa