Siirry sisältöön

Ruutuja ammateista

Piirrä sarjakuva ammateista ja yrityksistä.

Piirrä sarjakuva ammateista ja yrityksistä

Millaisia aikuisten työtehtäviä ja ammatteja päiväkodissanne/koulussanne on? Mitä kaikkea aikuiset voivat tehdä työkseen? Mitä unelma-ammatteja sinulla on? Mikä on erikoisin ammatti, jonka tiedät? Mitä osaamista eri ammateissa tarvitaan? Mitä yrityksiä tiedät? Millaisia yrityksiä lähiseudultanne löytyy? Millainen yritys olisi kiva olla olemassa?

Tutustu ensin erilaisiin ammatteihin ja yrityksiin. Piirrä sitten oma sarjakuva ammatteihin tai yrityksiin liittyen. Keksi sarjakuvan otsikko itse.

Työn voi tehdä yksin tai yhdessä.

Sarjakuva on joukko kuvia, jotka muodostavat tarinan. Kuvissa voi olla tekstiä puhekuplissa ja kuvateksteissä.

  • Idea: Sarjakuvasi aiheena on ammatit ja yritykset. Mitä ja miten haluat kertoa aiheesta?
  • Käsikirjoitus: Miten sarjakuvasi etenee alusta loppuun eli mikä on tarinasi juoni? Juonen vaiheita sarjakuvassa on yleensä alku, keskikohta ja loppu. Keskikohdassa tapahtuu yleensä käänne, yllätys ja muutos.
  • Piirtäminen: Kun idea ja käsikirjoitus ovat valmiit, on aika aloittaa sarjakuvan piirtäminen. Piirtäminen alkaa luonnostelemalla hahmoja ja tapahtumapaikkoja, ja päättyy sarjakuvan viimeistelyyn eli valmiiksi tekemiseen.

Kilpailutyö koostuu sarjakuvasta.

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Voit halutessasi tutustua Ylen piirustuskouluun.

Opettaja/ohjaaja voi tutustua myös Aikakauslehtien liiton Sarjiskoneeseen ja Kemin Lastenkulttuurikeskuksen oppaaseen sarjakuvien piirtämisestä.

Opettaja, ohjaaja vai vanhempi voi auttaa esi- tai alkuopetuksen oppilasta sarjakuvan käsikirjoituksessa sekä tekstien kirjoittamisessa tai kirjoittaa tekstin oppilaan sanelun mukaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa