Siirry sisältöön

Onnittelut, sinut on valittu! 

Tee työhakemus ja kuvaa työhaastattelutilanne.

Harjoittele työnhakua ja työhaastattelussa toimimista.  

Aivan ensiksi sinun on tärkeä tunnistaa omia kiinnostuksen kohteitasi ja vahvuuksiasi, eli asioita, joissa olet hyvä. Tämän jälkeen on hyvä miettiä, minkälainen työpaikka ja työtehtävä voisi sopia sinulle. Tehtävänäsi on tehdä sekä työhakemus että esittää kuvitteellinen työhaastattelutilanne joko videokuvaamalla tai kirjoittamalla 

Työhakemuksessa voit kertoa itsestäsi esimerkiksi kertomalla harrastuksistasi, lempiaineistasi koulussa tai asioista, joita tykkäät tehdä vapaa-ajalla. Kerro työhakemuksessa myös, mihin työpaikkaan haet, miksi työpaikka kiinnostaa sinua ja miksi sopisit haluamaasi työtehtävään. Työhakemus voi olla kirje, lomake tai video. 

Kun olet tehnyt työhakemuksen, tehtävänäsi on harjoitella työhaastattelussa toimimista. Mieti etukäteen: 

  • Miten kertoisit haastattelussa kiinnostuksen kohteistasi ja asioista, joissa olet hyvä. 
  • Miten vakuutat haastattelijan siitä, että juuri sinä olisit oikea ihminen haettuun työpaikkaa  
  • Ainakin yksi kysymys, jonka haluaisit kysyä haastattelijalta.  

Työhakemuksessa voit kertoa itsestäsi esimerkiksi kertomalla harrastuksistasi, lempiaineistasi koulussa tai asioista, joita tykkäät tehdä vapaa-ajalla.

Kuvaa kuvitteellinen työhaastattelutilanne videolle, tai kirjoita haastattelijan ja sinun vuorosanasi ylös paperille. Voit myös toteuttaa työhaastattelun kaverisi kanssa ja kuvata yhteisen työhaastattelunne videolle. Lue lisää videosta kilpailutyönä. Muista, että työhaastattelussa kohteliaat tavat, kuten tervehtiminen, kiittäminen ja kätteleminen, antavat hakijasta hyvän ensivaikutelman. 

Kilpailutyönäsi toimivat sekä tekemäsi työhakemus että esittämäsi kuvitteellinen työhaastattelutilanne. 

Tehtävä on tehty yhteistyössä TAT Yrityskylän kanssa.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa