Siirry sisältöön

Yritä ruuduissa 

Piirrä sarjakuva yrittäjyydestä.

Piirrä sarjakuva, jonka aiheena on yrittäjyys 

Piirrä sarjakuva, jonka aiheena on yrittäjyys ja oma yritys. Sarjakuvasi tapahtumat eli juoni voi saada innoitusta omasta elämästäsi. Tunnetko jonkun, jolla on oma yritys? Onko sinulla itselläsi joku kiinnostuksenkohde tai taito, josta voisi tulla joskus vaikka yritys?  

Voit myös keksiä sarjakuvasi juonen vapaasti mielikuvituksesi avulla. Anna mielikuvituksen lentää vapaasti! Keksi sarjakuvan otsikko itse.

Vinkkejä sarjakuvan tekemiseen: 


Kilpailutyö koostuu kahdesta osasta: sarjakuvasta ja siitä kertovasta tekstistä.

 

  • Idea: Sarjakuvasi aiheena on yrittäjyys. Mitä ja miten haluat kertoa aiheesta? Saatko idean jostain elämästäsi? Vai keksitkö tarinan mielikuvituksesi pohjalta?
     
  • Käsikirjoitus: Laadi sarjakuvan tapahtumien pohjalta käsikirjoitus. Miten sarjakuvasi etenee alusta loppuun eli mikä on tarinasi juoni? Juonen vaiheita sarjakuvassa on yleensä alku, keskikohta ja loppu. Keskikohdassa tapahtuu yleensä käänne, yllätys ja muutos.
     
  • Piirtäminen: Kun idea ja käsikirjoitus ovat valmiit on aika aloittaa sarjakuvan piirtäminen. Piirtäminen alkaa luonnostelemalla hahmoja ja tapahtumapaikkoja, ja päättyy sarjakuvan viimeistelyyn eli valmiiksi tekemiseen.
     
  • Juonen vaiheita sarjakuvassa ovat: alku, keskikohta ja loppu. Keskikohdassa tapahtuu yleensä jokin käänne tai yllätys, joita seuraa muutos. Mikä olisi sinun tarinasi käännekohta? 

Kilpailutyö koostuu kahdesta osasta: sarjakuvasta ja siitä kertovasta tekstistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa