Siirry sisältöön

Talent

Kirjoita tai tee taiteen keinoin työ omista vahvuuksistasi.

Kirjoita tai tee taitein keinoin työ omista vahvuuksistasi

Missä sinä olet hyvä? Mitkä ovat sinun talentisi? Mitkä ovat vahvuuksiasi? Oletko myötätuntoinen, utelias tai sinnikäs? Onko sinulla hyvät ryhmätyötaidot? Arvostatko erityisesti kauneutta, oletko rehellinen tai harkitsevainen?

Olemme kaikki erilaisia. Kaikissa meissä on paljon asioita, joissa olemme hyviä, ja ne ovat vahvuuksiamme. On tärkeä taito osata tunnistaa omia vahvuuksia. Mieti, mitkä ovat omia vahvuuksiasi. Voit kysyä niistä myös läheisiltäsi.

Mitkä ovat sinun talentisi?

Valitse a- tai b-tehtävä:

a) Kirjoita tai tee hissipuhe omista vahvuuksistasi ja siitä, miten ja missä voit hyödyntää niitä parhaiten. Millaista osaamista sinulla on? Millainen työntekijä olisit vahvuuksillasi, ja millaista työtä voisit parhaiten tehdä olemalla juuri sinä? Voit tehdä vahvuuksistasi myös hissipuheen ja videoida sen. Lue vinkkejä videon tekoon.

b) Tee taiteen keinoin työ, joka kuvaa omia vahvuuksiasi ja liitä siihen lyhyt teksti (1-2xA4), jossa kerrot, miten voisit tulevaisuudessa hyödyntää vahvuuksiasi. Työ voi olla piirros, juliste, videoteos, animaatio, taulu tms.

Kaikissa meissä on paljon asioita, joissa olemme hyviä, ja ne ovat vahvuuksiamme.

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Voit hyödyntää omien vahvuuksien pohtimisessa esimerkiksi alla olevan listan vahvuuksia. 

Vahvuuksia ovat esimerkiksi kaveritaidot, hyvä mielikuvitus, hyvä kuuntelemaan, ystävällisyys, hauskuus, oma-aloitteisuus, innostuneisuus, rauhallisuus, toisten huomioiminen, sinnikkyys, rohkeus, kekseliäisyys, luovuus, oikeidenmukaisuus, uteliaisuus, tarkkuus, musikaalisuus, hyvä muisti, esiintymistaidot, hyvä huumorintaju, auttavaisuus.

Jaa sosiaalisessa mediassa