Meille kannattaa tulla!
Mikä on parasta päiväkodissasi tai koulussasi? Tee mainos, jonka tehtävänä on vakuuttaa lähistölle muuttanut lapsi siitä, että sinun päiväkotiisi tai kouluusi kannattaa tulla.
Voit tehdä tehtävän yksin, parin kanssa tai ryhmässä.
Mainosta päiväkotiasi tai kouluasi
Kuvittele, että lähistölle on muuttanut lapsi, joka ei vielä tiedä, mihin päiväkotiin tai kouluun hän on menossa. Tee mainos, jossa kerrot, miksi sinun päiväkotiisi tai kouluusi kannattaa tulla. Voit miettiä esimerkiksi seuraavia asioita:
- Mistä olet erityisen iloinen päiväkodissasi tai koulussasi?
- Millaisia hienoja asioita sieltä ja sen ympäristöstä löytyy?
- Mikä on parasta ryhmässäsi tai luokassasi?
- Millaisen mukavan vastaanoton järjestäisitte uudelle tulokkaalle?
Kilpailutyö
Palauta kilpailutyönä vapaamuotoinen mainoskansio. Mainoskansioon voi sisällyttää esimerkiksi mainoslauseen ja muuta tekstiä, piirustuksia, julisteen, videon, esityksen tai sarjakuvan.
Palauta lisäksi vapaamuotoinen kuvaus kilpailutehtävän tekemisestä. Kuvaus on osa kilpailutyötä. Kerro, mitä vaiheita työn tekemiseen sisältyi, miten työskentely onnistui ja mitä opit. Muista myös mainita, jos käytit työssä lähteitä.
Palauta tiedostot PDF-tiedostona ja/tai kuvatiedostoina (JPG tai PNG). Jos kilpailutyösi sisältää videon tai äänitteen, palauta se YouTube-linkkinä. Videon maksimipituus on 5 minuuttia. Jos kilpailutyö sisältää linkkejä, tarkista niiden toimivuus kopioimalla linkin osoite ja avaamalla se yksityisessä ikkunassa (Incognito-tila).
Ennen työn lähettämistä lue tarkemmat ohjeet kuvauksen tekemiseen ja kilpailutyön palauttamiseen sekä videon palauttamiseen.
Opettaja, ohjaaja tai huoltaja voi auttaa esi- tai alkuopetuksen oppilasta tehtävän toteutuksessa. Aikuinen voi esimerkiksi kirjoittaa tekstin oppilaan sanelusta tai kuvata oppilaan suunnitteleman videon.
Vinkkejä tekemiseen
- Yks, kaks toimimaan! -materiaalit sisältävät toimintamalleja mm. yhteiseen hyvinvointiin, vaikuttamiseen ja ryhmässä toimimiseen.
- Työskentelyssä voi hyödyntää myös Hymyä luokkaan ja Yhteisöllisyyttä hymyllä -materiaaleja ja käsitellä lasten kanssa mm. yhteisöllisyyttä, turvallista ympäristöä, kaveruutta, arvostusta ja moninaisuutta.