Päiväksi töihin
Jos saisit mennä päiväksi töihin mihin tahansa paikkaan, minne menisit? Kerro, mitä asioita työpäivääsi kuuluu.
Tehtävän voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä.
Minne haluaisit mennä päiväksi töihin?
Jos saisit mennä päiväksi töihin mihin tahansa paikkaan, minne menisit? Miksi valitsit juuri tämän paikan? Voit myös keksiä ammatin tai työpaikan, jollaista ei vielä ole olemassa.
Kerro, mitä asioita työpäivääsi kuuluu. Kirjoita, piirrä tai kuvaa video (max 5 min). Apukysymyksiä työn tekemisen tueksi:
- Mitä teet ensimmäisenä, kun tulet työpaikalle? Pitääkö sinun vaihtaa työvaatteet?
- Teetkö työtä yksin vai onko sinulla työkavereita? Entä tapaatko työssäsi asiakkaita?
- Mitä työvälineitä tarvitset?
- Työpäivään kuuluu yleensä ruokatauko. Mitä syöt tauolla?
- Mikä työssä on erityisen vaikeaa tai vaarallista?
- Mikä työssä on erityisen mukavaa?
Kilpailutyö
Palauta kilpailutyönä vapaamuotoinen kirjoitus, piirustus tai video (max. 5 min.), jossa kerrot kuvitteellisestä työpäivästäsi.
Palauta lisäksi vapaamuotoinen kuvaus kilpailutehtävän tekemisestä. Kuvaus on osa kilpailutyötä. Kerro, mitä vaiheita työn tekemiseen sisältyi, miten työskentely onnistui ja mitä opit. Muista myös mainita, jos käytit työssä lähteitä tai tekoälyä.
Palauta tiedostot PDF-tiedostona ja/tai kuvatiedostoina (JPG tai PNG). Jos kilpailutyösi sisältää videon tai äänitteen, palauta se YouTube-linkkinä. Videon maksimipituus on 5 minuuttia. Jos kilpailutyö sisältää linkkejä, tarkista niiden toimivuus kopioimalla linkin osoite ja avaamalla se yksityisessä ikkunassa (Incognito-tila).
Ennen työn lähettämistä lue tarkemmat ohjeet kuvauksen tekemiseen ja kilpailutyön palauttamiseen sekä videon palauttamiseen.
Opettaja, ohjaaja tai huoltaja voi auttaa esi- tai alkuopetuksen oppilasta tehtävän toteutuksessa. Aikuinen voi esimerkiksi kirjoittaa tekstin oppilaan sanelusta tai kuvata oppilaan suunnitteleman videon.
Vinkkejä tekemiseen
- Tämä tehtävä sopii hyvin Lapset mukaan töihin -päivän
- On myös mahdollista järjestää oppilaiden kanssa pienoiskaupunkileikki, jossa jokaisella on työpaikka.