Yritystä peliin!
Miten yrittäjyyteen liittyviä taitoja voisi opettaa pelin keinoin? Kehitä yrittäjyyspeli, jossa pelaajat pääsevät keksimään luovia ideoita.
Tehtävän voi tehdä yksin, parin kanssa tai ryhmässä.
Kehitä yrittäjyyspeli
Yrittäjyys on muun muassa mahdollisuuksien havainnointia, niihin tarttumista sekä kykyä muuttaa ideat toiminnaksi. Miten näitä asioita voisi opettaa pelin keinoin? Suunnittele yrittäjyyspeli, jossa pelaajat pääsevät käyttämään mielikuvitustaan ja keksimään uusia ideoita.
Suunnittelemasi peli voi olla esimerkiksi mobiilipeli, lautapeli, pakohuone tai vaikka toiminnallinen koulu-/kaupunkisuunnistus, jossa siirrytään rastilta toiselle erilaisia tehtäviä suorittaen.
Pohdi ainakin seuraavia:
- Ketkä ovat pelin kohderyhmää? Kohderyhmäksi voit valita vaikkapa lapset tai luokkatoverit, tai peli voi olla ikärajaton ja sopia kaikille.
- Mitä on yrittäjyys? Mitä tietoja ja osaamista haluat, että peli opettaa yrittäjyydestä?
- Teetkö pelistä valmiin tuotteen vai prototyypin, josta keräät palautetta mahdollisilta pelaajilta?
Kilpailutyö
Tee yrittäjyyspelin kehittämisestä vapaamuotoinen esitys. Esitykseen kootaan työn toteuttamisen aikana syntyneitä tuotoksia: suunnitelmia, luonnoksia, kuvia, piirroksia sekä kehittämäsi yrittäjyyspeli.
Palauta lisäksi vapaamuotoinen kuvaus kilpailutehtävän tekemisestä. Kuvaus on osa kilpailutyötä. Kerro, mitä vaiheita työn tekemiseen sisältyi, miten työskentely onnistui ja mitä opit. Muista myös mainita, jos käytit työssä lähteitä tai tekoälyä.
Palauta tiedostot PDF-tiedostona ja/tai kuvatiedostoina (JPG tai PNG). Jos kilpailutyösi sisältää videon tai äänitteen, palauta se YouTube-linkkinä. Videon maksimipituus on 5 minuuttia. Jos kilpailutyö sisältää linkkejä, tarkista niiden toimivuus kopioimalla linkin osoite ja avaamalla se yksityisessä ikkunassa (Incognito-tila).
Ennen työn lähettämistä lue tarkemmat ohjeet kuvauksen tekemiseen ja kilpailutyön palauttamiseen sekä videon palauttamiseen.
Vinkkejä tekemiseen
- Viisi helppoa askelta oman pelissovelluksen tekemiseen.
- Koululaisen ohjeet lautapelin suunnitteluun.
- Blogikirjoitus pakopelin suunnittelusta. Opettaja voi tutustua myös oppaaseen Make Your Escape! – opas pedagogisen pakopelin suunnitteluun (pdf).