Siirry sisältöön

Mestarimyyjä

Kuvatkaa opetusvideo.

Kuvatkaa opetusvideo

Olette yrityksenne myyntiedustajia. Myyntiedustajina vastaatte yrityksenne asiakastapaamisista ja myyntineuvotteluista. Päätätte tehdä aloittaville myyjille opetusvideon, jossa käytte läpi haastavia neuvottelutilanteita. Keksikää itse jokin kuvitteellinen yritys, jota edustatte. Voitte myös valita olemassa olevan yrityksen. Tutustukaa tällöin yrityksen nettisivuihin ja etsikää sivuilta tarvittavia faktoja haastavia neuvottelutilanteita varten.

Tehkää lyhyt opetusvideo (max. 5-7 min.).

Lue lisää videosta kilpailutyönä. Tuokaa esiin videolla ainakin seuraavat asiat:

  • Mikä on yrityksenne nimi ja mitä se tekee?
  • Mitä ominaisuuksia hyvällä myyjällä on?
  • Miten kussakin neuvottelutilanteessa kannattaisi toimia?

NEUVOTTELUTILANNE 1

Olet menossa asiakastapaamiseen myymään yrityksenne tuotetta tai palvelua. Olet selvittänyt etukäteen, että asiakas on erityisen kiinnostunut ympäristöasioista. Millaisia myyntiperusteluja nostat esille neuvottelussa?

NEUVOTTELUTILANNE 2

Asiakas on saanut paremman tarjouksen yrityksenne kilpailijalta. Kilpailija tarjoaa tuotetta tai palvelua halvemmalla hinnalla. Millaisia perusteluita käytät, jotta asiakkaan kannattaisi valita juuri teidän yrityksenne tuote tai palvelu?

NEUVOTTELUTILANNE 3

Asiakas on kuullut perättömän huhun yrityksenne tuotteen tai palvelun laadusta. Huhun mukaan laatu ei ole ennallaan vaan se on laskenut. Kuvaile asiakkaalle, miten pidätte huolta yrityksenne tuotteen tai palvelun laadusta.

Voitte tehdä tehtävän pienryhmässä tai pareittain. Mikäli teette tehtävän parina, voi toinen teistä toimia videolla myyntiedustajana ja toinen asiakkaana. Jos teitä on enemmän, voitte jakaa roolit teille sopivalla tavalla.

Koostakaa opetusvideon tekemisestä lyhyt portfolio eli näytekansio. Portfoliossa kerrotaan työn etenemisestä alusta loppuun sekä arvioidaan omaa työskentelyä. Siihen kootaan työn toteuttamisen aikana syntyneitä tuotoksia: suunnitelmia, luonnoksia, kuvia ja valmis opetusvideo. Vinkkejä portfolion ja videon tekoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa