Siirry sisältöön

Opettajalla on asiaa

Tee oma podcast.

Tee podcast

Podcastit ovat suosittuja ja keräävät eri teemojen ympärille suuren määrän kuuntelijoita. Podcastit voivat olla joka faktapohjaisia tai fiktiivisiä, ja usein ne rakentuvat haastattelujen ja monen keskustelijan välisille keskusteluille. Kuitenkin myös yksittäinen puhuja voi kantaa koko podcastin.

Tee oma podcast, joka keskittyy yrittäjyyskasvatukseen opetuksessa. Ota podcastissa huomioon erityisesti nuorten näkökulma. Halutessasi voit suunnitella podcastin niin, että sitä voi käyttää oppimateriaalina yrittäjyyskasvatuksessa.

Minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita yrittäjyyskasvatukseen liittyy? Minkälaisia yrittäjämäisiä valmiuksia oppilaille tulisi opettaa? Entä poikkeavatko ne työelämätaidoista? Onko koulujen tehtävä edes kasvattaa lapsia ja nuoria yrittäjyyteen, vai onko kyse vain elinkeinoelämän salajuonesta? Podcastisi aihe voi olla myös jokin muu opeopiskelijoiden kannalta tärkeä teema.

Koosta työstäsi portfolio eli näytekansio, joka toimii kilpailutyönä. Portfoliossa kerrotaan työn etenemisestä alusta loppuun. Siihen kootaan työn toteuttamisen aikana syntyneitä tuotoksia: suunnitelmia, toteuttamista ja valmis podcast. Vinkkejä portfolion tekoon.

 

VINKKEJÄ TEKEMISEEN

Jaa sosiaalisessa mediassa