Siirry sisältöön

Tulevaisuuden koulu

Pohtikaa koulua ja oppimista tulevaisuudessa ja toteuttakaa haastattelu.

Pohtikaa koulua ja oppimista tulevaisuudessa ja toteuttakaa haastattelu

Miettikää ensin, miten ajattelette oppimisen ja koulun tulevan muuttumaan lähitulevaisuudessa. Voitte käyttää tukena esimerkiksi seuraavia kysymyksiä. Mikä on koulun rooli yhteiskunnallisesti ja kansainvälisesti? Miten oppiminen tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Mitä koululta toivotaan nyt ja tulevaisuudessa? Miten koulu tulee muuttumaan? Pysyykö opettajien rooli samana? Tuleeko opettajien rooleihin muutoksia? Mikä yrittäjyyskasvatuksessa tulee olemaan tärkeää?

Voitte tämän jälkeen mahdollisuuksien mukaan suunnitella aiheesta haastattelun ja toteuttaa sen muutamalle halukkaalle lapselle tai nuorelle esimerkiksi opetusharjoittelustanne.

Voitte kysyä haastattelussa esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Mikä koulussa on parasta?
  • Millainen on hyvä opettaja?
  • Millainen olisi unelmien koulu tulevaisuudessa?
  • Mitä ja miten haluaisit oppia tulevaisuudessa?

Tarkastelkaa haastattelun jälkeen lasten näkökulmia ja sitä, miten haastattelu vaikutti omiin ajatuksiinne. Kirjoittakaa yhdessä pohtiva essee aiheesta koulu ja oppiminen tulevaisuudessa tai kuvatkaa video (max 5 min)Lukekaa lisää videosta kilpailutyönä.

Kootkaa työstänne portfolio eli näytekansio, joka toimii kilpailutyönä. Portfoliossa kerrotaan työn etenemisestä alusta loppuun. Siihen kootaan työn toteuttamisen aikana syntyneitä tuotoksia: suunnitelmia, luonnoksia ja valmiita töitä. Vinkkejä portfolion tekoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa