Siirry sisältöön

Keksi yrityksille tai yrittäjille ratkaisuehdotuksia ilmasto- ja ympäristötekoihin.

Keksitkö tekoja ja ratkaisuehdotuksia, joilla yritykset tai yrittäjät voisivat hillitä ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä? Onko keksimäsi ratkaisu tai teko sellainen, jolla yrittäjä tai yritykset voisivat saada uutta liiketoimintaa tai esimerkiksi tyytyväisempiä asiakkaita, jotka arvostavat vastuullisuutta?

Tehtävän teema: Vastuullisuus ja hiilijalanjälki

Toteuta vaikuttava posteri, video (max. 5 min.), luonnos sosiaalisen median kampanjasta tai jokin muu esitys, jossa esittelet ratkaisuehdotuksen ja kannustat yrittäjiä ja yrityksiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden eteen.

Pohdi tarkkaan, kenelle ratkaisuehdotus on kohdistettu. Miten tavoitat vaikuttavasti ja parhaiten kohderyhmän? Onko ratkaisuehdotus ideoitu yhdelle yritykselle tai yrittäjälle vai jonkun kokonaisen toimialan yrityksille (esim. ruoka- ja maatalous tai vaateteollisuus).

KILPAILUTYÖ: 

Kilpailutyönä palautetaan posteri, video (max. 5 min.), luonnos sosiaalisen median kampanjasta tai jokin muu esitys, jossa esittelet ratkaisuehdotuksen ja kannustat yrittäjiä tai yrityksiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden eteen. Voit valita itsellesi sopivan toteutustavan. Ratkaisuehdotuksia voi olla yksi tai useampi.

VINKKEJÄ TEKEMISEEN:

  • Opinkirjon Ilmastokirjo -sivustosta löytyy tietoa ilmastonmuutoksesta. Sivustolta löytyy myös työkalupakki opettajille.
  • Myös Sitran sivuilta löytyy erilaisia ratkaisuehdotuksia ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä vastaan, joista voit saada ideoita ja inspiraatiota omiin ratkaisuehdotuksiisi.

OPPIMISTAVOITTEITA: 

  • Mahdollisuuksien havainnointi ja hahmottaminen sekä niihin tarttuminen
  • Aloitteellisuus
  • Vastuunottaminen

Jaa sosiaalisessa mediassa