Siirry sisältöön

Tee suunnitelma oman unelman tavoittelemiseen.

Unelmia on erilaisia: pieniä ja suuria. Osa niistä on tavoitettavissa nopeasti ja osa voi toteutua vasta vuosien päästä tai ei lainkaan. Unelmointi kuitenkin kannattaa, sillä unelmien seuraaminen voi piristää arkea. Unelmien avulla voit oppia tuntemaan itsesi paremmin, kun seuraat sitä, mikä on sinulle mielekästä. Unelmoimalla löydät ehkä niitä asioita, mitä haluat elämältä tavoitella.

Tehtävän teema: Henkinen kasvu ja rohkeus

Toisaalta haaveilu on myös rohkeaa, sillä se vaatii uskallusta luottaa unelmiin ja joskus niihin liittyy pettymyksiä. Unelmia voivat olla esimerkiksi jonkin uuden taidon oppiminen, mieluisan opiskelu- tai työpaikan saaminen tai uuden harrastuksen aloittaminen.

Listaa ylös, millaisia unelmia sinulla on. Voit tehdä esimerkiksi unelmakartan tai aikajanan, johon kirjaat lyhyen ja pitkän aikavälin unelmia. Unelmasi voi liittyä kouluun, vapaa-aikaan, harrastukseen, ihmissuhteisiin tai johonkin muuhun asiaan elämässäsi nyt tai tulevaisuudessa.

Tämän jälkeen valitse yksi kirjaamasi unelma ja tee suunnitelmaa, miten lähdet tavoittelemaan unelmaa.

Mieti suunnitelmassasi:

  • Mikä on unelmasi ja miksi haluat lähteä tavoittelemaan sitä?
  • Mitä kaikkea unelman saavuttamiseen liittyy? Millä keinoin voisit saavuttaa unelman? Mikä voi olla helppoa, entä vaikeaa unelman tavoittelemisessa?
  • Miten kannustat itseäsi unelman tavoittelemisessa?
  • Mistä lähdet liikkeelle unelman tavoittelemisessa? Miten etenet suunnitelmassasi sen jälkeen?
  • Millaisia riskejä tai pettymyksiä unelman tavoittelu voi aiheuttaa?

Pohdi lopuksi myös, mitä opit itsestäsi suunnitelmaa tehtäessä.

KILPAILUTYÖ:

Palauta kilpailutyönä vapaamuotoinen suunnitelma unelmasi tavoitteluun. Suunnitelmasi voi olla esimerkiksi esitys, posteri tai blogiteksti. Suunnitelma voi sisältää kuvia, videoita, miellekarttoja tai aikajanoja. Käytä luovuuttasi! Esittele unelmaasi mielenkiintoisella ja yritteliäällä tavalla.

VINKKEJÄ TEKEMISEEN: 

OPPIMISTAVOITTEITA: 

  • Tavoitteellisuus
  • Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen
  • Epävarmuuden ja pettymysten sietokyky

 

Jaa sosiaalisessa mediassa