Siirry sisältöön

Miten osallistun kilpailuun?

Tietoa kilpailusarjoista ja osallistumisen tavoista. Teenkö työn yksin vai yhdessä? Osallistunko kilpailuun koulutyöllä vai vapaa-ajalla tekemälläni työllä?

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 5.9.-1.2. Lisätietoa kilpailuaikataulusta löytyy täältä.

Kilpailusarjat

Yritys Hyvä -kilpailuun voi osallistua viidessä eri sarjassa:

Katso, mihin sarjaan kuulut ja tutustu oman sarjasi tehtävävaihtoehtoihin sivustolla.

Kilpailussa valitaan oma kilpailusarja ja tutustutaan sitten oman sarjan kilpailutehtäviin sivuston ylävalikosta.

Yksin tai yhdessä

Osallistua voi yksin, parin tai ryhmän kanssa, koulussa tai vapaa-ajalla ohjaajan avustuksella tai ilman ohjaajaa.

Jokaisen sarjan Minä yritän -tehtävät toteutetaan yksin. Yritetään yhdessä -tehtävät toteutetaan ryhmässä tai parin kanssa.

Kilpailutehtävän tekeminen

Omasta kilpailusarjasta valitaan mieluisin kilpailutehtävä. Kilpailuun voi osallistua useammalla kilpailutyöllä, esimerkiksi yksilö- ja ryhmätyöllä.

Kilpailutehtävän voi halutessaan tehdä muista kilpailusarjoista. Kilpailuun ilmoittaudutaan kuitenkin oman ikäisten sarjassa ja ilmoittautumislomakkeen kohdassa Työn lyhyt kuvaus mainitaan, että tehtävä on tehty toisesta kilpailusarjasta. Tässä kilpailussa ei ole oikeita vastauksia, eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa toteuttaa kilpailutyötä. Tärkeintä on, että työ on juuri sinun tai ryhmäsi näköinen ja se on tehty huolellisesti. Käytä kilpailun arviointiperusteita kilpailutyön tekemisen tukena.

Osallistua voi suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Luovan kilpailutyön, kuten laulun, videon tai runon, voi tehdä omalla äidinkielellään, jos äidinkieli on muu kuin suomi, ruotsi tai englanti. Tällöin kilpailutyön mukaan liitetään lyhyt käännös suomeksi tai englanniksi.

Moneen Yritys Hyvän tehtävistä voi osallistua videolla. Tutustu vinkkeihin videon teosta. Useimmissa Yritetään yhdessä -ryhmätehtävissä pyydetään kokoamaan oppimispäiväkirja, joka on joko itse kilpailutyö tai osa sitä.

Jokaiseen tehtävään on lisätty oppimistavoitteita. Ne kertovat siitä, millaisia yrittäjämäisiä valmiuksia tehtävän tekeminen muun muassa kehittää. Tehtäviin on lisätty myös teema-alueet, mihin tehtävät liittyvät. Ne löytyvät jokaisesta tehtävästä keltaisella.

Mikäli lapsen tai nuoren kilpailutyössä tai -keksinnössä tuntuu olevan suojattavia osia, kannattaa tutustua Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) sivuihin sekä palveluihin ennen työn lähettämistä kilpailuun.

Kilpailutyön lähetys

Kilpailuaika päättyy 1.2.24 klo 23.59, johon mennessä kilpailutyöt tulee lähettää. Kilpailuun osallistutaan sähköisellä osallistumisalustalla. Alustalle voi palauttaa töitä useassa erässä ja niitä voi muokata aina kilpailun päättymiseen asti. Kilpailun töitä ei voi lähettää postitse.

Järjestäjät pidättävät itsellään oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä tai niiden osia korvauksetta kilpailun tiedottamiseen, tutkimustoimintaan ja omiin julkaisuihin. Kilpailutöitä ei palauteta.

Arviointi ja palkinnot

Tuomaristo arvioi kaikki kilpailuun lähetetyt työt sarjoittain. Kilpailuun toivotaan mahdollisimman monenlaisia tuotoksia! Tutustu töiden arviointiperusteisiin.

Kaikki kilpailun osallistujat opettajineen/ohjaajineen saavat tuotelahjan. Voittajat palkitaan rahapalkinnoin 100-1000 €. Rahastipendejä jaetaan noin 10 000 euron arvosta! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta.

Jaa sosiaalisessa mediassa