Siirry sisältöön

Miten osallistun kilpailuun?

Tietoa kilpailusarjoista ja osallistumisen tavoista. Teenkö työn yksin vai yhdessä? Osallistunko kilpailuun koulutyöllä vai vapaa-ajalla tekemälläni työllä?

Kilpailusarjat

Yritys Hyvä -kilpailuun osallistutaan viidessä eri sarjassa:

Katso mihin sarjaan kuulut ja tutustu oman sarjasi tehtävävaihtoehtoihin sivustolla.

  • SARJA 1: Esi- ja alkuopetus
  • SARJA 2: 3.-6. luokat
  • SARJA 3: 7.-9. luokat
  • SARJA 4: Toinen aste (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset)
  • SARJA O: Opettajaksi opiskelevat

Yksin tai yhdessä

Kilpailuun voi osallistua joko yksin (Minä yritän! -osio) tai yhdessä (Yritetään yhdessä! -osio). Kilpailutyön voi tehdä vapaa-ajalla, harrastuksen parissa tai koulussa opettajan ohjaamana. Osallistua voi myös ruotsin kielellä. Kilpailuun voi osallistua 5.9.-1.3.

Suunnittelu ja kilpailutehtävän tekeminen

Valitse mieluisin tehtävänanto omasta sarjastasi. Halutessasi voit valita tehtävän myös muista sarjoista. (Osallistumisen yhteydessä mainitse kuitenkin oman luokka-asteesi sarja.) Tässä kilpailussa ei ole oikeita vastauksia eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa toteuttaa kilpailutyötä. Tärkeintä on, että työ on juuri sinun tai ryhmäsi näköinen ja se on tehty huolellisesti. Käytä kilpailun arviointiperusteita tekemisen tukena.

Kilpailutyön lähetys

Kilpailuaika päättyy 1.3., johon mennessä kilpailutyöt tulee lähettää. Kilpailuun osallistutaan sähköisellä osallistumisalustalla, joka avautuu myöhemmin syksyllä. Osallistumisalustalle voi palauttaa töitä useassa erässä ja niitä voi muokata aina kilpailun päättymiseen asti.

Järjestäjät pidättävät itsellään oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä töitä tai niiden osia korvauksetta kilpailun tiedottamiseen, tutkimustoimintaan ja omiin julkaisuihin. Kilpailutöitä ei palauteta.

Arviointi ja palkinnot

Kaikki kilpailuun lähetetyt työt arvioidaan sarjoittain esiraadeissa, jonka jälkeen esiraatien valitsemat työt siirtyvät kilpailulautakunnan arvioitavaksi. Kilpailuun toivotaan mahdollisimman monenlaisia tuotoksia. Töiden arviointiperusteet löytyvät täältä.

Kaikki kilpailuun osallistujat opettajineen/ohjaajineen saavat tuotelahjan. Parhaat työt palkitaan rahapalkinnoin 100-1000 €. Rahastipendejä jaetaan noin 12 000 euron arvosta! Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti voitosta huhtikuussa.

Jaa sosiaalisessa mediassa