Siirry sisältöön

Opettele taito, jota et vielä osaa, mutta jonka haluat oppia. 

Pohdi, millaisia taitoja ja vahvuuksia sinulla jo on? Entä mitä taitoa sinulla ei vielä ole, mutta haluaisit oppia ja harjoitella sen? Oletko sinnikäs uuden taidon harjoittelija, eli oikea sisupussi?

Tehtävän teema: Henkinen kasvu ja rohkeus

Sisupussiksi sanotaan sisukasta henkilöä tai esimerkiksi sinnikästä uuden taidon harjoittelijaa. Opettele uusi taito, jota et vielä osaa, mutta jonka haluat oppia ja näytä, millainen sisupussi olet. Jos välillä epäonnistut, älä lannistu, vaan yrittää sinnikkäästi uudelleen. Pysähdy välillä ja mieti, mitä voisit tehdä toisin. Vastoinkäymisistä ja epäonnistumisista myös oppii ja voit pohtia kilpailutyössäsi, mitä olet oppinut jo uutta taitoa opetellessasi. Kerro myös, mitä opit sinnikkyydestä ja sisukkuudesta.

KILPAILUTYÖ:

Palauta kilpailutyönä vapaamuotoinen kirjoitus, piirustus, video tai esitys uudesta oppimastasi taidosta. Tuo esille kilpailutyössäsi, mikä sinusta tekee sitkeän sisupussin ja mitä olet oppinut?

VINKKEJÄ TEKEMISEEN:

  • Voitte ennen tehtävää käsitellä taitoja ja jokaisen supervoimia esimerkiksi erilaisten kirjojen kautta. Piipahtakaa lähikirjastossa ja lainatkaa teemaan liittyviä kirjoja. 
  • Orientoitukaa vahvuuksiin ja taitoihin toteuttamalla pihalla tai liikuntasalissa Vahvuusmatkan. Ohjaaja laittaa pihalle tai liikuntasaliin erilaisia vahvuuksia. Vuorollaan pysähdytään matkaetapeilla erilaisten vahvuuksien ja taitojen kohdalla ja lapset voivat lähteä vapaasti sanoittamaan ja saduttamaan sitä, mitä heillä tulee niistä mieleen. Voit hyödyntää matkan toteuttamisessa Yritys Hyvä -ideakortteja, jotka sisältävät 28 erilaista taitoa ja vahvuutta. Voit ladata ne pdf-tiedostona itsellesi tai tilata ne Opinkirjon verkkokaupasta. Kortit ovat maksuttomat.

OPPIMISTAVOITTEITA:

  • Sisukkuus
  • Epävarmuuden ja pettymysten sietokyky
  • Tavoitteellisuus

Jaa sosiaalisessa mediassa